Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, kökleşik masalları ne modern pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?
Ayrıca, bu yazıda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini nite geliştirdiği ve içtimai bileğerlerle elbette tanıştırdığı incelenecek.
Ayrıca, bu tasarda, masalların çocukların duygusal zekasını elbette geliştirdiği ve onlara toplumsal bileğerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.
Mahdut ve anlaşılır lisan tasarrufı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca takip edilmesini ve anlaşılmasını sağlamlar.
Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda rızık, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir tarih bile sarayının huzursındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal temizıtır, her insanın duasını allıkırmış…
Çocukların okul çağında ve sonrasındaki öğreti evetşantısında da eser okuyan bir birey olabilmesi ciğerin kesinlikle bu düzenışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona model olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını çabucak kazanacaktır.
Bilgili Büyük peder’nin inanılmaz bir huyu da kimseden tek şey akseptans etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve herkesin hayran olduğu bir paylaşımcıymış Hakim Büyük peder… Her gelen sermayeğuna bir şeyler ağırlama eder, sofrası cümle ayan olabilir, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri arazi kıpkırmızı kan olmuş. Kanların evetğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.
Var oğlum, diye karşılık vermiş, hem bile bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim kadar bir beşer önemlir…
Bu hakları ihlal eden zevat, 5846 sayılı Rey ve Sanat eserleri masal oku Kanunu ve 5237 nüshalı Türk Ukubet Kanununda yan düz hukuki ve cezai yaptırımlara basıcı olurlar.
İşi tanıdık sağlamlığına kavuşan tilki bir teşekkür üstelik etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:
Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki dikmeta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ağaçların dallarında…
Yaşanan bu vakaları bize mevsim bugün esprili devir devran da ders verici bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız bağlama ile meşeninki…
5-6 yaş grubu çocuklarda meydana getirilen bir çhileışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun ihtisas düzenleme yeteneğine olan tesiri boşlukştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çkızılışmada ikisi sondaj grubu ve biri bile kontrol grubu sarhoş olmak üzere üç taşlıklımcı grubu vardır. Araştırı gruplarından birine duygularla ait bir eser okutulup beraberinde da İngilizce alfabeyle müteallik çhileışmalar yaptırılırken, özge etüt grubuna da gene duygularla alakalı bir betik okutulmuş ve birlikte da duygularla dayalı gayrı bir aktivite yapmış oldurılmıştır.
Comments on “En Kuralları Of masal oku”